10-те најпознати цитати на Адолф Хитлер

 10-те најпознати цитати на Адолф Хитлер

Neil Miller

Содржина

Сите некаде прочитале за Адолф Хитлер. На училиште, во книги, на интернет, на непознати факти.

Без сомнение, години по неговата смрт, Хитлер сè уште е една од најконтроверзните и најосудените личности во целата историја. Поради неговите идеи и одлуки, видовме една од најголемите војни на човештвото, одговорна за смртта, прогонството и тортурата на илјадници. Сепак, многумина ги паметат неговите дела поради нивната важност за историјата.

Видео плеерот се вчитува. Репродуцирај видео Репродукција Прескокни наназад Исклучување Тековно време 0:00 / Времетраење 0:00 Вчитано: 0% Тип на пренос ВО ЖИВО Барај во живо, моментално зад живо Преостанатото време - 0:00 1x Стапка на репродукција
  Поглавја
  • Поглавја
  Описи
  • описи исклучени , избрани
  Преводи
  • титлови и преводи исклучени , избрана
  Аудио песна
   Цел екран слика-во-слика

   Ова е модален прозорец.

   Не е пронајден компатибилен извор за овој медиум.

   Почеток на прозорецот за дијалог. Escape ќе го откаже и ќе го затвори прозорецот.

   Текст Боја БелаЦрна Црвена Зелена Сина Жолтамагентацијанска непроѕирностНепроѕирноПолупроѕирна заднина на текст БојаЦрна БелаЦрвенаЗеленаСиноЖолтаМагентаСијанска непроѕирностНепроѕирноПолупроѕирноБојанепроѕирно Магентацијан непроѕирностТранспарентнополупроѕирноНепроѕирно Големина на фонт50%75%1 00%125%150%175%200%300%400%ТекстEdge StylenoneraisedDepressUniformDropShadowFont FamilyProportional Sans-Serifmonospace sans-serifproportional serifmonospace serifcasualscriptsmall caps ресетирање на ресетирање на сите поставки на стандардните вредности направени блиски модални дијалог

   Крај на прозорецот за дијалог.

   Исто така види: 5 филмови со навистина жешки сцени

   Со низа особености, Хитлер беше именуван за канцелар на Германија на 30 јануари 1933 година и стави крај на германската демократија. Оттогаш, тој направи влада водена од филозофии натоварени со ксенофобија и авторитаризам кои ги променија правата на Германците и ги осудуваа малцинствата во земјата и континентот.

   Разберете како Хитлер стана диктатор и каква е приказната за неговиот живот и прочитал 7 причини зошто Хитлер бил избран.

   Еден од најголемите точки на неговиот стил на лидерство беше одличната способност да зборува, талент што тој го користеше пристојно за да ги привлече и убеди масите кои ги поддржуваа неговите стратегии и политички идеали. На патот кон изградбата на еден од најголемите вооружени конфликти во нашиот свет, Хитлер оставил низа впечатливи фрази во говори, книги и официјални документи.

   Погледнете 17 стари фотографии кои ја откриваат внатрешноста на тајниот бункер на Хитлер.

   И денес, некои негови текстови многумина ги паметат како исклучително важни и фундаментални за разбирање на општествениот и политичкиот момент во којдиктаторот живеел.

   Еве некои од најпопуларните фрази изговорени од диктаторот на Германија.

   1 – „Пред Бога и светот, најсилните имаат право да ја наметнат својата волја . „

   2 – „Не ми е амбиција да бидам во војна, туку да создадам нов национален и општествен статут на највисоката култура.“

   3 – „Морате да се погрижите само здрави индивидуи да имаат деца, бидејќи фактот што болни или неспособни луѓе носат деца на светот е срамота, па затоа воздржувањето од тоа е чин многу почесен. „

   4 – „Исто така успеав да ја разберам важноста на физичкиот терор за поединецот и масите.“

   5 – „Можеби најголемата и најдобрата лекција од историјата е тоа што никој не ги научил лекциите од историјата.”

   6 – „Кога војната започнува и избива , не е важно да се биде во право, туку да се добие победата. И тие имаат права! За денешна Германија никој не умрел, не бил осакатен, орган или вдовец. Ние ги должиме овие милиони за да изградиме нова Германија!“

   8 – „За да продолжи да опстојува како паразит во нацијата, Евреинот мора да се посвети на задачата да ја негира нејзината сопствената внатрешна природа.“

   9 – „Со хуманост и демократија ниту еден народ не постигна слобода.“

   10 - "Утре"многумина ќе го проколнат моето име.“

   Исто така види: Како Анита Харли, бизнисменка во кома шест години, стана фокус на правен спор

   Што мислевте за говорот на Хитлер? Исто така, искористете ја можноста да дознаете колку е популарен Хитлер во Германија денес.

   Neil Miller

   Нил Милер е страстен писател и истражувач кој го посветил својот живот на откривање на најфасцинантните и најнејасните куриозитети од целиот свет. Роден и израснат во Њујорк, ненаситната љубопитност и љубовта кон учењето на Нил го навеле да продолжи да се занимава со пишување и истражување, а оттогаш станал експерт за сите чудни и прекрасни нешта. Со остро око за детали и длабока почит кон историјата, пишувањето на Нил е привлечно и информативно, оживувајќи ги најегзотичните и невообичаени приказни од целиот свет. Без разлика дали истражувајќи во мистериите на природниот свет, истражувајќи ги длабочините на човечката култура или откривајќи ги заборавените тајни на древните цивилизации, пишувањето на Нил сигурно ќе ве остави маѓепсани и гладни за повеќе. Со Најкомплетната страница на куриозитети, Нил создаде единствена ризница на информации, нудејќи им на читателите прозорец во чудниот и прекрасен свет во кој живееме.