10 зборови што луѓето велат дека не знаат што значат

 10 зборови што луѓето велат дека не знаат што значат

Neil Miller

Постојат термини, зборови, изрази, популарни изреки кои на крајот ги учиме со текот на времето, како што одминуваа годините, и според образованието на нашите родители. Или ќе кажеш дека твоите родители никогаш не ти пееле „ вила-вила-пила“ или компири кога ќе се родат...“ на тебе, кога сè уште си бил обичен „мал скакулец“?

Ние пораснавме, а средината во која автоматски сме вметнати и поставени, покрај тоа што го формираше нашиот вокабулар, заврши со градење на нашите концепции и концепти за нештата. И во нашиот огромен арсенал на зборови, термини и фрази, има некои што ги репродуцираме само со сила на изразување или затоа што мислиме дека тоа е нешто „силно“.

Видео плеерот се вчитува. Репродукција на видео Репродукција Прескокни наназад Исклучување Тековно време 0:00 / Времетраење 0:00 Вчитано: 0% Тип на пренос ВО ЖИВО Барај во живо, моментално зад живо Преостанатото време - 0:00 1x Стапка на репродукција
  Поглавја
  • Поглавја
  Описи
  • описи исклучени , избрани
  Преводи
  • титлови и преводи исклучени , избрана
  Аудио песна
   Цел екран слика-во-слика

   Ова е модален прозорец.

   Не е пронајден компатибилен извор за овој медиум.

   Почеток на прозорецот за дијалог. Escape ќе го откаже и ќе го затвори прозорецот.

   Текст Боја БелаЦрна Црвена Зелена Сина ЖолтаМагентацијана непроѕирностНепроѕирноПолупроѕирна заднина на текстКоја 00%400%Text Edge StyleNoneRaisedDepressedUniformDropshadowFont FamilyProportional Sans-SerifMonospace Sans-SerifProportional SerifMonospace SerifCasualScriptSmall Caps Reset вратете ги сите поставки на стандардните вредности Завршено Затвори Модален дијалог

   Крај на прозорецот за дијалог.

   Реклама

   Дали, на пример, знаете што е „пиноја“? А што е со „уфанизмот“? Дали се сметате себеси за еден? Па, за секој случај или не, денес ќе решиме некои од вашите сомнежи, во врска со 10 термини што најчесто ги репродуцираме. Проверете:

   1- Многу луѓе мислат дека сме „согласни“ со непознатите факти

   Тоа е, што одговара или се совпаѓа во карактеристики и/или својства. Може да се смета и за идентично или слично на нешто.

   Фатос е нашата „постара сестра“, добро...

   2- Но ова е „Пиноја“

   Термин што може да им се додели на жени кои се облекуваат прекумерно, поврзан со пазарење, добри и лоши зделки и безвредни работи.

   Бидејќи, слично или не со Фатос, обезбедуваме вие со специјална содржина, која многу пати не е достапна таму.

   3- Затоа што и двете публика секрајно „уфаниста“ во темите на кои им пристапуваме

   Тоа е, националисти, на оптимизам на регионално и национално ниво.

   Исто така види: Што се случи со Сока откако заврши Аватар?

   И ако има нешто, ние сме горди на , се нашите драги и напорни читатели.

   Американците се класичен пример за родени фалбаџии!

   4- Затоа, никогаш не слушате „Ululant“ работи

   Тоа е, шумови, завивања, плачња, звучни емисии кои се однесуваат на агонија.

   5- Иако има „неумолива“ публика на Интернет

   Тоа е, луѓе и/или мислења, кои не попуштаат, или не дозволуваат да бидат потресени од помилување, молење и слично. Таа е насочена кон немилосрдни ставови.

   6- И дека со нивните мислења формираат вистински „катаклизми“

   Исто како голема геолошка трансформација, поплави , социјални револуции, природни катастрофи и работи поврзани со такви фактори.

   7- Што не доведе до оваа легитимна „Парадигма“

   Тоа е, она што служи како модел, како што е стандардизацијата, или збир на вокабулари, или системи и изводи кои формираат и стандардизираат нешто стандардно.

   8- Доаѓајќи од „Богојавление“ она што го направи сакаме да ја создадеме оваа статија

   Тоа е нова димензија на разбирање на реалноста и разбирање на нова гледна точка, која не беше јасна во минатото. Може да се назначи и извршување на сонотпрактично невозможно.

   9- Всушност, денес се разбудивме малку „Simulacra“

   Тие се како копии кои илустрираат елементи кои никогаш не постоеле или кои немаат иста еквиваленција на значење во реалниот фактор.

   Покрај тоа што е претстава на пагански ентитет, идолопоклонството и слични работи.

   10- За да се добие „внатрешен“ резултат на посветеноста и креативноста распрснати од нас, за да им угодиме

   што е она што ја сочинува суштината, природата на нешто или што е правилно за нешто, својствено за нешто.

   Дали сте експерт и дали ги знаевте сите овие значења? Или тоа е како нас, кои зборувавме неколку од овие термини без да знаеме што значат?

   Исто така види: Ужасниот проект Абигејл на Area 51

   Neil Miller

   Нил Милер е страстен писател и истражувач кој го посветил својот живот на откривање на најфасцинантните и најнејасните куриозитети од целиот свет. Роден и израснат во Њујорк, ненаситната љубопитност и љубовта кон учењето на Нил го навеле да продолжи да се занимава со пишување и истражување, а оттогаш станал експерт за сите чудни и прекрасни нешта. Со остро око за детали и длабока почит кон историјата, пишувањето на Нил е привлечно и информативно, оживувајќи ги најегзотичните и невообичаени приказни од целиот свет. Без разлика дали истражувајќи во мистериите на природниот свет, истражувајќи ги длабочините на човечката култура или откривајќи ги заборавените тајни на древните цивилизации, пишувањето на Нил сигурно ќе ве остави маѓепсани и гладни за повеќе. Со Најкомплетната страница на куриозитети, Нил создаде единствена ризница на информации, нудејќи им на читателите прозорец во чудниот и прекрасен свет во кој живееме.