12 мали тетоважи со големо значење

 12 мали тетоважи со големо значење

Neil Miller

Некои тетоважи што сме ги виделе наоколу, на непознати луѓе, пријатели или роднини, нè оставаат со сомнеж за значењето на симболите, дали луѓето во моментот на тетоважата знаеле или не каков дизајн навистина значи дека ја направила кожата да трае цел живот. Па, некои луѓе обично го прават тоа само затоа што ги сметаат дизајните навистина убави, други затоа што е во мода, не дека тоа е погрешно, но секогаш е добро да знаеме што тетовираме на сопственото тело и што ќе понесеме со себе до крајот на нашиот живот .

Значи, за вас колеги читатели кои сакате да направите тетоважа или веќе имате, направивме листа од 12 мали тетоважи, но со големо значење, проверете:

Исто така види: Скокоткањето се користело на страшен начин во антиката.

1 – точка запирка

Типирката на португалски значи пауза во реченицата, но не завршува. Исто како и во животот, можеш да застанеш, но секогаш мораш да продолжиш.

2 – Брод

Дизајнот на малиот чамец е тетовиран од многумина луѓе, станува мода, неговото значење е „Мазното море никогаш не направи вешт морнар.“

3 – Делта

Симболот делта претставува личност која е секогаш отворена за промени, која сака револуции и исто така сака стратегии.

4 – Луа

Едно од значењата на месечината е луѓето од ноќ, на кои им се допаѓа темнината кога сонцето заоѓа, „Иманоќи кога волците молчат, а вие ги слушате само завивањата на месечината. овој дизајн обично „создава сопствена реалност“.

6 – Ингуз

Ова е грчки симбол на Ингуз што значи дека таму каде што има волја , постои начин.

7 – Ом

„Ом“ е тетоважа која претставува 4 различни состојби на свест и свет на илузија: будење ( Jagrat), сонување (swapna), длабок сон (sushupti), трансцендентална состојба (turiya) и свет на илузијата (маја)

8 – Алхемија

Алхемијата постои во неколку дизајни, не само во овој погоре, и симболизира бакар, љубов, рамнотежа, женска убавина и уметничка креативност.

9 – Симбол на филмот Хобитот

Симболот што во филмот „Хобит“ значи крадец, беше оној што Гандалф го изгравира на вратата на Билбо за џуџињата да го најдат неговиот дом.

10 – Сидро

Сидрото е синоним за цврстина на садот, оваа тетоважа може да претставува цврстина, сигурност, убедување, но нејзината тежина може да претставува доцнење, тежина за носење.

11 – Птици

Птиците се наоѓаат како симболи во различни делови на планетата од Стариот Египет до индиските фантазии. Генерално, тие имаат силна врска со религијата, мистицизмот и натприродното.

Исто така види: 20 индиски обичаи кои се навистина чудни

12 –Дијамант

Дијамантот е симбол што се користи нашироко, главно од познати личности, а неговото значење е транспарентност, отпор и вредност.

А потоа читателите , дали ви се допадна статијата? Дали имате некоја од овие тетоважи и не сте го знаеле значењето? Коментар за нас.

Neil Miller

Нил Милер е страстен писател и истражувач кој го посветил својот живот на откривање на најфасцинантните и најнејасните куриозитети од целиот свет. Роден и израснат во Њујорк, ненаситната љубопитност и љубовта кон учењето на Нил го навеле да продолжи да се занимава со пишување и истражување, а оттогаш станал експерт за сите чудни и прекрасни нешта. Со остро око за детали и длабока почит кон историјата, пишувањето на Нил е привлечно и информативно, оживувајќи ги најегзотичните и невообичаени приказни од целиот свет. Без разлика дали истражувајќи во мистериите на природниот свет, истражувајќи ги длабочините на човечката култура или откривајќи ги заборавените тајни на древните цивилизации, пишувањето на Нил сигурно ќе ве остави маѓепсани и гладни за повеќе. Со Најкомплетната страница на куриозитети, Нил создаде единствена ризница на информации, нудејќи им на читателите прозорец во чудниот и прекрасен свет во кој живееме.