21 застрашувачки слики кои ќе ви откријат фобии за кои не сте знаеле дека ги имате

 21 застрашувачки слики кои ќе ви откријат фобии за кои не сте знаеле дека ги имате

Neil Miller

Ах, фобиите. Светот е полн со луѓе кои страдаат од нив во поголема или помала мера. Тие се луѓе кои имаат стравови, често ирационални, кои можат да генерираат очај, анксиозност и други психолошки однесувања кои се сметаат за негативни.

Постојат голем број на фобии кои можеби ги имате, а не ги ни откривате, како што веќе покажавме овде .

Исто така види: Каде е Џејк Т. Остин од Волшебниците од Вејверли Плејс?Се вчитува видео плеерот. Репродуцирај видео Репродукција Прескокни наназад Исклучување Тековно време 0:00 / Времетраење 0:00 Вчитано: 0% Тип на пренос ВО ЖИВО Барај во живо, моментално зад живо Преостанатото време - 0:00 1x Стапка на репродукција
  Поглавја
  • Поглавја
  Описи
  • описи исклучени , избрани
  Преводи
  • титлови и преводи исклучени , избрана
  Аудио песна
   Цел екран слика-во-слика

   Ова е модален прозорец.

   Не е пронајден компатибилен извор за овој медиум.

   Почеток на прозорецот за дијалог. Escape ќе го откаже и ќе го затвори прозорецот.

   Текст Боја БелаЦрна Црвена Зелена Сина Жолтамагентацијанска непроѕирностНепроѕирноПолупроѕирна заднина на текст БојаЦрна БелаЦрвенаЗеленаСиноЖолтаМагентаСијанска непроѕирностНепроѕирноПолупроѕирноБојанепроѕирно Магентацијан непроѕирностТранспарентнополупроѕирноНепроѕирно Големина на фонт50%75%1 00%125%150%175%200%300%400%Текст Edge StyleNoneRaisedDepressedUniformDropshadowFont FamilyProportional Sans-SerifMonospace Sans-SerifProportional SerifMonospaceSerifCasualScriptSmall Caps Reset вратете ги сите поставки на стандардните вредности. Готово Затвори модален дијалог

   Крај на прозорецот за дијалог.

   Реклама

   Во одредени прилики, можеби не знаете дека имате фобија, можеби затоа што сте сè уште не забележале шема во нивните анксиозности или не ни знаеле дека непријатноста што ја чувствуваат со одредени слики или ситуации може да се смета за проблем.

   Овде во Фатос Десконхецидос, веќе ви покажавме 20 слики на храна која ќе ги полуди луѓето со трифофобија и 12 слики кои докажуваат дека имате таласофобија.

   Сега, ќе ви покажеме листа на различни слики што може да укажуваат на тоа дека имате фобија без воопшто да го сфатите . Ако некоја од овие фотографии може да ви предизвика морници, вознемиреност или нервоза без очигледно објаснување, можеби страдате од патолошки страв од нешто без да го знаете тоа.

   Ајде да одиме на сликите!

   1 – Офидиофобија

   Страв од змии.

   2 – Агирофобија

   Страв од улици или раскрсници на улиците.

   3 – Трипофобија

   Страв од повторување на обрасци на дупки.

   4 – Акрофобија

   Страв од височина.

   5 – Кулрофобија

   Страв од кловнови.

   6 – Гефирофобија

   Страв од преминување мостови.

   7 – Хомиклофобија

   Исто така види: 7 работи кои можат да направат маж да има ерекција каква што не сте замислувале

   Страв од магла.

   8 – трипанофобија

   Страв од инјекции.

   9 – Переофобија

   Страв одскокоткање.

   10 – ефебифобија

   Страв од тинејџери.

   11 – апифобија

   Страв од пчели.

   12 – Астрофобија

   Страв од ѕвезди или вселена.

   13 – Омфалофобија

   Страв од папоците.

   14 – Охлофобија

   Страв од гужви.

   15 – Педиофобија

   Страв од кукли.

   16 – Дендрофобија

   Страв од дрвја или шуми.

   17 – Катотрофобија

   Страв од огледала.

   18 – Микофобија

   Страв или аверзија кон печурките.

   19 – Таласофобија

   Страв од морето или суштества и предмети скриени под него. 7>20 – Клаустрофобија

   Страв од мали или тесни простори.

   21 – Мегалофобија

   Страв од нешта кои се премногу големи.

   Дали се идентификувавте со некој од стравовите? Кажете ни во коментарите.

   Neil Miller

   Нил Милер е страстен писател и истражувач кој го посветил својот живот на откривање на најфасцинантните и најнејасните куриозитети од целиот свет. Роден и израснат во Њујорк, ненаситната љубопитност и љубовта кон учењето на Нил го навеле да продолжи да се занимава со пишување и истражување, а оттогаш станал експерт за сите чудни и прекрасни нешта. Со остро око за детали и длабока почит кон историјата, пишувањето на Нил е привлечно и информативно, оживувајќи ги најегзотичните и невообичаени приказни од целиот свет. Без разлика дали истражувајќи во мистериите на природниот свет, истражувајќи ги длабочините на човечката култура или откривајќи ги заборавените тајни на древните цивилизации, пишувањето на Нил сигурно ќе ве остави маѓепсани и гладни за повеќе. Со Најкомплетната страница на куриозитети, Нил создаде единствена ризница на информации, нудејќи им на читателите прозорец во чудниот и прекрасен свет во кој живееме.