5-те најмоќни деца и внуци на Магнето

 5-те најмоќни деца и внуци на Магнето

Neil Miller

Magneto е, без сомнение, најголемиот негативец на X-Men . Мутантот, покрај тоа што е многу моќен, е основач на Братството на злите мутанти . Најдобриот пријател и воедно најголемиот непријател на Чарл Ксавиер , Магнето немал лесен живот. Кога бил сè уште многу млад, негативецот поминал низ неколку проблеми живеејќи со своето семејство во гето во Варшава за време на еврејскиот холокауст. Ерик Леншер дури ги видел неговите родители и сестра убиени од нацистичките војници.

Исто така види: 7 најдобри (и најкорисни) аниме кучиња

Сепак, една сигурност што може да се добие за животот на Магнето е дека негативецот не може да ги држи панталоните на висина на половината . Со значително потомство, Ерик Леншер е татко и дедо на многу моќни мутанти. Имајќи го тоа на ум, еве некои од најмоќните наследници на најголемиот антагонист на X-Men .

1 – Луна

Внуката на Магнето, Луна е ќерка на мутантот Меркур . Ликот, кој очигледно бил роден без моќ, бил половина мутант, а половина нечовечки, но кога конечно била изложена на Теригенските магли , нејзините моќи се разбудиле. Девојката, која дотогаш не го знаела својот вистински потенцијал, се стекнала со способност да чита и да манипулира со емоциите на луѓето. Меѓутоа, по нејзиниот контакт со маглата, Луна поверувала дека нејзината моќ доаѓа исклучиво од нив и станала зависна од нечовечката магла.

2 – Меркур

ПјетроМаксимоф , кој секогаш се колнеше дека е син на Џанго ( „Д е нем“ ) и Марија Максимоф , всушност е син на Магнето . Напуштени од неговата биолошка мајка заедно со неговата сестра, младите ги воспитувала ромската двојка. На децата, кои живееле среќно детство, тој момент на радост ненадејно бил прекинат кога толпа луѓе лути на нивните посвоители ги убиле. Причината? Создадете мутанти. Бегајќи заедно со нивната сестра Ванда , младите Максимоф патувале низ Европа подолго време додека повторно не биле нападнати од разгневена толпа. Зачувани овој пат од нивниот биолошки татко, Квиксилвер и Скарлет Вич се придружија на Братството на мутанти во кое верува нивниот татко.

3 – Магнус

Најстариот син на Магнето и Вампира , младиот мутант се појавува како наследник на господарот на магнетизмот во алтернативен универзум на Земјата-27. Со комбинацијата на моќта на неговите родители, младиот Магнус станал проколнат, бидејќи сè што допирал се претворало во метал, вклучително и неговата мајка. Откако случајно ја убил, Магнус бил напуштен од неговиот татко и залутал низ пустината, сè додека не го пронашле Timebreakers , вонземска раса која собирала херои во потрага по поправање на сите разлики во временските линии што биле пробиени.

4 – Скарлет вештерка

Исто така види: 7 најстари животни во светот кои се уште се живи

Апомладата сестра на Пјетро Максимоф е убедливо најмоќната и најпроблематичната наследничка што ја има Магнето . Ликот, во стрипот, се покажа себеси повеќе од еднаш како мутант со моќи кои се далеку надразбирливи. Меѓу неговите најпознати моќи е моќта да ја канализира лошата среќа и да ја менува реалноста. А само тоа веќе овозможува цела низа на неверојатни способности кои не се забележани кај ниту еден друг мутант.

5 – Ноктурна

Ноктурна е уште една наследничка на Магнето која доаѓа од алтернативен универзум. Сместен на Земјата-2182, ликот е ќерка на Nightcrawler и Scarlet Witch . Девојчето во основа е женска верзија на нејзиниот татко, исто така има моќ да поседува личност до 12 часа.

Дали ви се допадна? Ако знаете уште еден од наследниците на магнето, коментирајте овде!

Neil Miller

Нил Милер е страстен писател и истражувач кој го посветил својот живот на откривање на најфасцинантните и најнејасните куриозитети од целиот свет. Роден и израснат во Њујорк, ненаситната љубопитност и љубовта кон учењето на Нил го навеле да продолжи да се занимава со пишување и истражување, а оттогаш станал експерт за сите чудни и прекрасни нешта. Со остро око за детали и длабока почит кон историјата, пишувањето на Нил е привлечно и информативно, оживувајќи ги најегзотичните и невообичаени приказни од целиот свет. Без разлика дали истражувајќи во мистериите на природниот свет, истражувајќи ги длабочините на човечката култура или откривајќи ги заборавените тајни на древните цивилизации, пишувањето на Нил сигурно ќе ве остави маѓепсани и гладни за повеќе. Со Најкомплетната страница на куриозитети, Нил создаде единствена ризница на информации, нудејќи им на читателите прозорец во чудниот и прекрасен свет во кој живееме.