7 бизарни работи кои не сте ги знаеле за телото на Сел

 7 бизарни работи кои не сте ги знаеле за телото на Сел

Neil Miller

Z борците не се единствените кои имаат различни трансформации, така што нивните антагонисти исто така можат да достигнат различни нивоа на сила. Трите главни негативци на Dragon Ball Z , Majin Buu , Freeza и Cell се примери на суштества со многу алтернативни форми. Вториот, создаден од злото Др. Геро , за разлика од другите, можеше да ги достигне своите најмоќни форми само откако ги апсорбира андроидите 17 и 18.

Поради неговото вештачко потекло, Cell беше суштество со биологија уникатно во целата серија. Неговото тело било изградено со ДНК на сите Z воини, така што можел да примени различни техники карактеристични за хероите, како што се Kamehameha и Makankosappo. Др. Геро го создал во обид да генерира целосно совршено битие, па затоа неговото тело има неколку особености. Nerd facts направи список со некои од нив, проверете:

1 – Тој е био-андроид

Dr . Геро создал неколку андроиди за криминалната организација Red Ribbon Force. Научникот создал три типа од нив: киборзи, кои се засновале на земјани и одржувале дел од нивните физички структури; вистинските роботи, кои беа целосно вештачки; и био-андроидите, изградени преку биолошки инженеринг. Ќелија беше од последната класа. доктор Геро го разви андроидот со физиологијаслично на она на инсектите и, и покрај тоа што нивното тело е целосно вештачко, таму нема ништо механичко.

2 – Вашата ДНК

Целта на доктор Геро требаше да создаде совршено битие. Така, научникот ги собрал сите клетки на најмоќните суштества кои некогаш поминале низ историјата на Земјата, како што се воините Z. Примарните клетки на неговото тело биле од Piccolo, Vegeta, Freeza и Goku - причина зошто беше толку моќен. Суштеството можело да создаде и неколку техники карактеристични за нив, како што е Kamehameha , која ја користел неколку пати во текот на приказната.

3 – Неговата репродукција

За време на Игрите со ќелии , Гохан му кажа на негативецот дека моќта на Саијан се зголемува според неговото ниво на бес. Така, Cell создаде мали суштества, наречени Cell Jr. , за да ги нападнат воините Z и да го изнервираат херојот. Ова откри интересен факт за телото на негативецот - тоа беше способно за бесполово размножување. Во времето кога ова беше откриено, фановите разговараа за две теории. Првата, што е и најлогична, беше за тоа дека Сел има репродуктивен орган во неговото тело. Вториот беше дека негативецот ги користел репродуктивните органи на Android 17 и 18 за да го произведе своето потомство. Дали некогаш сте помислиле?

Исто така види: 7 најпривлечни приказни за патниците низ времето

4 – Неговото тело беше бесмртно

Клетката може да живее вечно, бидејќи клетките во неговото тело имаатспособност за само-подмладување. Оваа карактеристика потекнува од животното turritopsis nutricula , вид на медуза кои никогаш не умира од природни причини, бидејќи неговото тело има капацитет за брза регенерација . За да се убие, потребно е нејзиното тело да се сведе на ситни парчиња, а само така Сел беше елиминирана во серијата.

5 – „Проклет инсект!“

Акира Торијама веќе откри дека бил инспириран од инсектите да го создаде Cell, па затоа има неколку карактеристики на овие мали суштества. На сликата веднаш погоре се прикажани некои од првите цртежи на ликот, а на сите јасно има траги од животните, со крилото и неговата карактеристична опашка, која служи за впивање на елементите.

6 – Самоуништување

Исто така види: 6 начини да се издигнете без употреба на дрога

Како и другите ликови од франшизата, Cell исто така има техника на самоуништување. Во негативецот, откако многу го победи Гохан, негативецот завршува со повраќање Андроид 18 , што го тера да се врати во својата полусовршена форма. Бидејќи во него тој не беше толку моќен за да може да го победи Гохан , ќелијата се самоуништи, што резултираше со уште една смрт за Гоку. Но, начинот на кој го направи тоа беше различен од другите што беа видени во анимето – негативецот му го надува телото како балон, што имплицираше дека неговата техника е многу помоќна од другите.

7 – Неговите техникикрилја

Бидејќи физичката структура на клетката била создадена со инспирација од инсекти, тој имал пар крилја . Но, постои недоследност во овој поглед. Тој ги имаше само крилјата во несовршени и совршени форми. Во средната форма, наречена полу-совршена, тие едноставно исчезнаа. Нема логично објаснување за ова, бидејќи тој не зависи од нив да лета, бидејќи тоа може да го направи со контрола на неговиот ки.

Дали веќе ги знаевте информациите? Што мислевте за списокот? Коментирајте со нас!

Neil Miller

Нил Милер е страстен писател и истражувач кој го посветил својот живот на откривање на најфасцинантните и најнејасните куриозитети од целиот свет. Роден и израснат во Њујорк, ненаситната љубопитност и љубовта кон учењето на Нил го навеле да продолжи да се занимава со пишување и истражување, а оттогаш станал експерт за сите чудни и прекрасни нешта. Со остро око за детали и длабока почит кон историјата, пишувањето на Нил е привлечно и информативно, оживувајќи ги најегзотичните и невообичаени приказни од целиот свет. Без разлика дали истражувајќи во мистериите на природниот свет, истражувајќи ги длабочините на човечката култура или откривајќи ги заборавените тајни на древните цивилизации, пишувањето на Нил сигурно ќе ве остави маѓепсани и гладни за повеќе. Со Најкомплетната страница на куриозитети, Нил создаде единствена ризница на информации, нудејќи им на читателите прозорец во чудниот и прекрасен свет во кој живееме.