Ова се 7-те женски демони кои ќе ги прогонуваат вашите соништа

 Ова се 7-те женски демони кои ќе ги прогонуваат вашите соништа

Neil Miller

Кога ќе нѐ прашаат за демони, може да ни паднат на ум неколку имиња, како што се Луцифер, Агарес и Каин. Сите овие имиња се машки, но тоа не значи дека нема женски демони.

Како што во царството небесно, каде што постојат и машки и женски светци, во подземниот свет е истото. Можеби не сме запознаени со женските демони, но тие постојат и секој од нив има свое потекло и што им прави на луѓето. Ова се неколку примери.

1 – Ардат Лили

Оваа демонија се наоѓа во вавилонската, асирската и хебрејската култура. Името значи „дама на пустош“. Асирците ја опишуваат како летечки дух со крилја на ветар, а Евреите како був. Таа има заматена коса и им нанесува што повеќе штета на луѓето кои доаѓаат во контакт со неа. Таа, исто така може да предизвика бури, да ги намами мажите во пустинските области за да ги убие, да им наштети на децата и бремените жени. Некои ја сметаат за мајка на Лилит.

2 – Батибат

Таа е женски демон од фолклорот на Илокано, кој е филипински народ. Батибат добива многу дебела женска форма и е мирна додека некој не го исече дрвото во кое живее, а потоа станува одмаздољубива жена. Таа ќе оди во куќата што е изградена со дрвото од нејзиното дрво и ќе седне на градите на сопственикот додека спие, предизвикувајќи смрт. Овој вид насмртта е поврзана со болеста наречена бангунгот и се јавува за време на спиењето.

Исто така види: Што ќе се случеше ако Хари Потер отиде во Слитерин?

3 – Емпуса

Таа се смета за чувар на адот и е демон кој менува облик. Таа може да изгледа како животни како кучиња или крави или дури и убава жена. Кога е во човечка форма, едната од нејзините нозе не се трансформира целосно. Или ќе има магарешко стапало или ќе има безобразен екстремитет. Таа ги мами своите жртви во ноќите со полна месечина на пусти места каде додека спијат, ја пие нивната крв и потоа ги јаде.

4 – Абизу

Овие женски демони се сметале за неплодни и бидејќи не можеле да имаат деца, поради завист, предизвикувале абортуси кај жените додека спиеле. Кога не можеле да ги убијат бебињата додека мајката спиела, се обиделе да ги убијат веднаш штом се родиле. Овој демон обично бил претставен со змии или водно суштество.

5 – Нахема

Овој демон е најстарата ќерка на Лилит и Луцифер. Таа се смета за принцеза на сукуби, кои се многу заводливи женски демони кои доаѓаат во соништата да ги заведат своите жртви и да имаат ноќен секс со нив. Таа ја владее уметноста на страста и има влијание врз мажите.

6 – Pontianak

Тоа се демони кои умреле за време на породувањето. Нивната цел е да ги исплашат мажите, а потоа да им ги откинат органите со канџи и да ги изедат. Тие личатсо вампири, но тие дејствуваат од одмазда, за разлика од вампирите кои дејствуваат од потреба.

7 – Лилит

Исто така види: Дали е можно авионите да застанат среде воздух?

Таа е демон кој ја претставува женската сила . Не ги следеше стандардите што и беа наметнати и ги живееше нејзините најегзотични и најбујни желби. Таа е поврзана со ветрови, бури, моќ, тишина, темнина, заведување и живот.

Neil Miller

Нил Милер е страстен писател и истражувач кој го посветил својот живот на откривање на најфасцинантните и најнејасните куриозитети од целиот свет. Роден и израснат во Њујорк, ненаситната љубопитност и љубовта кон учењето на Нил го навеле да продолжи да се занимава со пишување и истражување, а оттогаш станал експерт за сите чудни и прекрасни нешта. Со остро око за детали и длабока почит кон историјата, пишувањето на Нил е привлечно и информативно, оживувајќи ги најегзотичните и невообичаени приказни од целиот свет. Без разлика дали истражувајќи во мистериите на природниот свет, истражувајќи ги длабочините на човечката култура или откривајќи ги заборавените тајни на древните цивилизации, пишувањето на Нил сигурно ќе ве остави маѓепсани и гладни за повеќе. Со Најкомплетната страница на куриозитети, Нил создаде единствена ризница на информации, нудејќи им на читателите прозорец во чудниот и прекрасен свет во кој живееме.