Погледнете го предвидувањето на ориксите за 2023 година

 Погледнете го предвидувањето на ориксите за 2023 година

Neil Miller

За оние кои бараат насоки и заштита, прогнозите веќе покажаа кои ќе бидат оришаите во 2023 година. Официјалните информации се од Бразилското здружение за зачувување на афро-американската култура (АФА), објавено од Леонел Монтеиро.

Според оценката, Exú, Oxóssi и Oxum се регентните орикса на 2023 година. Самиот претседател се манифестираше за да објасни како овие ентитети ќе ги водат и водат луѓето од Кандомбле.

Претседателот објасни дека овие орикси веќе владеат од првиот момент на годината. Понатаму, вреди да се спомене дека изборот е обично само една или две орикси за годишниот регент.

Меѓутоа, дури и ако тој не владее, едната ориша завршува како придружба на другата во влијанието. На пример, поради Оксум, Огун би дошол и двајцата завршувале да ги водат проектите во годината што започнува.

Исто така, како што објасни претседателот на АФА, 2023 година ќе биде година на големи достигнувања за верниците , погодна за реализација на проекти кои зависат од сопствената работна сила, решителност и изложеност.

Преку Депозити Фотографии

Значењето на orixás 2023

The orixás од 2023 година имаат различни карактеристики и ориентации за жителите на Кандомбле кои сметаат на и добиваат заштита.

На почетокот, Оксум е божество на слатките води, со архетип на жени кои кријат витална сила зад нивните елегантен изглед. Покрај тоаПонатаму, таа е божица на златото и ја претставува мудроста и женската моќ.

Во меѓувреме, таа е придружувана од Огун, богот на воините. Тој е тој што доаѓа напред, отворајќи им го патот на другите орикси во церемониите. Неговиот архетип ги синтетизира искреноста и искреноста, канализирајќи ја енергијата на луѓето кои тврдоглаво ги извршуваат своите цели.

Во меѓувреме, една од ориксите во 2023 година ќе биде Оксоси, богот на ловот и ловците. Неговиот симбол е железен лак и стрела, што ја претставува неговата сила и брзина. Сепак, архетипот е на луѓе кои се паметни и секогаш будни, но дарежливи и пријатели на редот.

Конечно, ќе го имаме и Exú како регент орикса на следната година, со типични карактеристики на реакциите на човечката природа. Тоа одразува заштита, правда и трпение, но и дисциплина за постигнување на целите. Exú е фер и носи мноштво чувства заеднички за луѓето.

Исто така види: Откријте ја приказната зад Алберт Фиш, вампирот од Бруклин

Via Globo

Поради регентските орикса од 2023 година, можно е да се предвиди поволна година за реализација на проектите и соништата на оние кои непрестајно ги извршуваат, а имаат дисциплина во своите постапки.

Големи проекти

Како што објаснува претседателот на АФА, со овие орикси, тенденцијата е овие големи проекти вежбајте, бидејќи Oxum ја носи мудроста на жените, женската сила, организацијата. Во меѓувреме, Оксоси носи многу, а Ексу го отвора патот со Огун, за борба и победа.пречки со сила.

Исто така види: Харолд Шипман, докторот кој ги убиваше сопствените пациенти од задоволство

Според предвидувањата, овие индикации се позитивни за генерирање на големо богатство и изобилство. Сепак, обрнете внимание на ова значење. Тоа е затоа што не се работи само за пари, туку и за богатството на достигнувања.

Via Jornal Correio

Затоа, може да биде дофат на изобилен проект за оние кои се наоколу, во корист на заедниците, а не само лично или финансиско исполнување.

Вообичаено е настаните на почетокот да не се разберат, но ориксата ќе работи кон најдобриот пат, водејќи ги луѓето кон она што им треба, а не секогаш кон она што го сакаат.

>Дефиницијата на регент ориксас секогаш се случува во раните часови на првиот ден од јануари, преку играта на вртење. На овој начин се манифестираат заштитниците и водичите на следната година, покрај укажувањето на можните прогнози.

За жителите на Кандомбле и оние кои бараат засолниште во ориксите, важно е да ги знаат овие предзнаци , и да се подготвиме да присуствуваме на боговите, исто така, на начинот на кој тие очекуваат.

Извор: G

Слики: Депозитни фотографии, Jornal Correio

Neil Miller

Нил Милер е страстен писател и истражувач кој го посветил својот живот на откривање на најфасцинантните и најнејасните куриозитети од целиот свет. Роден и израснат во Њујорк, ненаситната љубопитност и љубовта кон учењето на Нил го навеле да продолжи да се занимава со пишување и истражување, а оттогаш станал експерт за сите чудни и прекрасни нешта. Со остро око за детали и длабока почит кон историјата, пишувањето на Нил е привлечно и информативно, оживувајќи ги најегзотичните и невообичаени приказни од целиот свет. Без разлика дали истражувајќи во мистериите на природниот свет, истражувајќи ги длабочините на човечката култура или откривајќи ги заборавените тајни на древните цивилизации, пишувањето на Нил сигурно ќе ве остави маѓепсани и гладни за повеќе. Со Најкомплетната страница на куриозитети, Нил создаде единствена ризница на информации, нудејќи им на читателите прозорец во чудниот и прекрасен свет во кој живееме.