Запознајте го Рагел, архангелот на правдата

 Запознајте го Рагел, архангелот на правдата

Neil Miller

Библијата е збирка на религиозни текстови кои имаат света вредност за христијанството. Тој раскажува религиозни толкувања за причината за човечкото постоење на Земјата. А една од темите што предизвикува најголема љубопитност е за ангелите. Во Библијата јасно се зборува за нивното постоење. „Зашто на своите ангели ќе им задолжи да те чуваат на сите твои патишта“ (Псалм 91:11). Исто така, можно е да се видат неколку приказни за ангели кои вршат дела на Земјата. „Господовиот ангел му рече: „Многу ќе ги умножам твоите потомци, за да не се избројат, бидејќи се многу“ (Битие 16:10).

Архангел Рагуел е познат како ангелот на правдата и хармонијата. Неговото име значи „Божји пријател“ и тој е одговорен да ја врши Божјата волја и да ја внесе во човечките односи. Тој е одговорен и за Божјата волја да се шири и на небото.

Се вчитува видео плеерот. Репродуцирај видео Репродукција Прескокни наназад Исклучување Тековно време 0:00 / Времетраење 0:00 Вчитано: 0% Тип на пренос ВО ЖИВО Барај во живо, моментално зад живо Преостанатото време - 0:00 1x Стапка на репродукција
  Поглавја
  • Поглавја
  Описи
  • описи исклучени , избрани
  Преводи
  • титлови и преводи исклучени , избрана
  Аудио песна
   Цел екран слика-во-слика

   Ова е модален прозорец.

   Не е пронајден компатибилен извор за овапросек.

   Почеток на прозорецот за дијалог. Escape ќе го откаже и ќе го затвори прозорецот.

   Текст Боја БелаЦрна Црвена Зелена Сина Жолтамагентацијанска непроѕирностНепроѕирноПолупроѕирна заднина на текст БојаЦрна БелаЦрвенаЗеленаСиноЖолтаМагентаСијанска непроѕирностНепроѕирноПолупроѕирноБојанепроѕирно Магентацијан непроѕирностТранспарентнополупроѕирноНепроѕирно Големина на фонт50%75%1 00%125%150%175%200%300%400%Текст Edge StyleNoneRaisedDepressedUniformDropshadowFont FamilyProportional Sans-SerifMonospace Sans-SerifProportional SerifMonospace SerifCasualScriptSmall Caps Reset вратете ги сите поставки на стандардните вредности Готово Затвори Модален дијалог

   Крајот на дијалогот е исто така сигурен дека е сигурен дека е

   Прозорецот за рекламирање. . А во светот има криминал поголем од сите и чиишто другите произлегуваат од него. Тоа злосторство е крадење. Тогаш архангелот е одговорен да им помогне на луѓето да го надминат малтретирањето и да ја воспостават почитта што ја заслужуваат.

   Исто така види: Запознајте ги новите тимови формирани во најновата епизода на Боруто

   Тој е еден од седумте архангели. Според некои текстови, тој е одговорен и за одржување на редот меѓу ангелите. Тој им суди на оние што се бунтуваат против Бог. Задачата на овој архангел е да се погрижи сите ангели да бидат на нивното најдобро однесување.

   Приказот на Рагел обично се гледа со него како држи ѓубре. Ова ја симболизира вашата работа во борбата против неправдата. И боите сосо кои се поврзува се бледо сини или бели.

   Во текстовите

   Во книгата на Енох, Рагел се јавува како еден од седумте архангели кои им суди на сите што се бунтуваат против Божјите закони. Тој, исто така, се појавува во раниот дел од Книгата на Откровението. Но, новите преводи на Библијата ги немаат овие делови.

   Тој е и ангелот кој ги одделува душите кои биле верни од оние кои не биле. А во новите библиски текстови тој се смета за заштитник на црквите. Тој е тој што им помага на луѓето и ангелите да работат заедно во хармонија.

   Рагел е одговорен и за казнување на грешниците и оние кои го водат физичкиот свет до уништување. Токму тој ги ослободува ангелите кои ќе ги казни луѓето кои одат против Божјата волја.

   Кој сака да најде нови пријатели, да запознае нови луѓе кои ќе направат да се чувствуваш добро, Рагел треба да му се моли. Тој ќе ги зближи вистинските луѓе со хармонично однесување.

   Покрај тоа, овој архангел може да го реши секој проблем во односите, без разлика дали со пријателите, семејството или дури и со самата личност. Тој ќе помогне да се донесе спокојство за сите.

   Молитва

   „Архангел Рагел, пријателот Божји,

   на тебе што го замолчуваш гнев и донесе мир,

   Исто така види: 7 прогонувачки факти за Анубис, египетскиот бог на смртта

   благодарам што ја вративте љубовта

   во оваа ситуација во која сега живеам.

   Ви благодарам што ме вклучивте

   и на ( кажете го името на лицето)

   во аатмосфера на разбирање

   и хармонија,

   и знам дека отсега

   овој конфликт е завршен

   и оваа ситуација е решена.

   Ви благодариме што го решивте овој конфликт,

   Сега живеам во мир.

   Така нека биде.

   Neil Miller

   Нил Милер е страстен писател и истражувач кој го посветил својот живот на откривање на најфасцинантните и најнејасните куриозитети од целиот свет. Роден и израснат во Њујорк, ненаситната љубопитност и љубовта кон учењето на Нил го навеле да продолжи да се занимава со пишување и истражување, а оттогаш станал експерт за сите чудни и прекрасни нешта. Со остро око за детали и длабока почит кон историјата, пишувањето на Нил е привлечно и информативно, оживувајќи ги најегзотичните и невообичаени приказни од целиот свет. Без разлика дали истражувајќи во мистериите на природниот свет, истражувајќи ги длабочините на човечката култура или откривајќи ги заборавените тајни на древните цивилизации, пишувањето на Нил сигурно ќе ве остави маѓепсани и гладни за повеќе. Со Најкомплетната страница на куриозитети, Нил создаде единствена ризница на информации, нудејќи им на читателите прозорец во чудниот и прекрасен свет во кој живееме.