Зошто луѓето стенкаат за време на сексот?

 Зошто луѓето стенкаат за време на сексот?

Neil Miller

Кога човек ќе достигне оргазам, многу работи се случуваат во мозокот, мускулите и разни други органи на нашето тело. Токму овде веќе покажавме што се случува во човечкото тело за време на оргазам и можете да прочитате целосно објаснување за тоа.

Прашајте секого, и големи се шансите дека моментот на оргазам и сексуалното задоволство ќе го поврзат не само со ефекти по телото, но и со некои стенкања и звуци типични за ситуацијата, понекогаш дури и преобразени во попретерани врисоци. Искористете ја можноста да видите како изгледаат изразите на лицето на 100 луѓе кои доживеале оргазам.

Вокализацијата на сексот е уште поприсутна кога се прикажува во видеа и филмови, а не зборуваме само за порно, но и за врските прикажани во ТВ серии, сапунски опери или филмови. Значи, општо е прифатено дека стенкањето е вообичаен дел од сексот. Но, зошто се случуваат?

Исто така види: 5-те најсурови инструменти за мачење што ги користи Католичката црква

Најдобра форма на комуникација

Стенкањето може да послужи како начин да се создадат посилни комуникациски врски за време на сексот, покрај изразувањето возбуда и задоволство за време на сексуалниот однос. Научните студии веќе покажаа дека меѓу мажите и жените, оние кои произведуваат стенкање или грофтање за време на сексот имаат тенденција да пријавуваат поголемо сексуално задоволство од оние кои прават сè во тишина. Комуникацијата помага да се пренесат желбите и преференциите на партнерот, покрај тоа што реагира на она штое примање, покажување задоволство од постапките на другиот и укажување на препознавање на напорот.

Произведувајте звуци за да го добиете она што го сакате

Изработка на звуци во кревет може да им помогне на мажите и жените да го добијат она што го сакаат кога станува збор за сексот. Стратешки темпиран стенкање може да помогне да го води вашиот партнер низ чинот. Исто така, кога некој знае дека партнерот сака стенкање, неговото засилување може да помогне да предизвика оргазам. Прочитајте уште 10 работи што не сте ги знаеле за оргазмот.

Во една студија од 2011 година објавена во Архива за сексуално однесување, истражувачите откриле дека жените прават повеќе стенкање и звуци непосредно пред или по оргазмот, за време на оргазмот на машките партнери, покажувајќи дека ова може да биде доброволен став. Тие забележале дека 66% од жените стенкаат само за да го забрзаат оргазмот на партнерот, додека 87% го прават тоа за да ја подигнат сопствената самодоверба.

Во основа, тоа значи дека тие може повеќе да стенкаат во ситуации кога им е досадно , уморни или непријатни од сексот.

Сексуално задоволство

И покрај ова, постојат и извештаи дека луѓето кои повеќе стенкаат за време на секс покажуваат помала напнатост кога станува збор да комуницираат во кревет и се посигурни во своите сексуални способности. Затоа, може да се случи грофтањето да помогне да се зголемисексуалното задоволство, покрај тоа што укажува на тоа дека луѓето кои нудат повеќе задоволство имаат навика да прават повеќе врева.

Човечките жени не се единствените суштества кои вокализираат сексуално задоволство или незадоволство за време на сексот. Некои женски мајмуни се исто така вешти за звуци во сексуалниот чин, што дури може да стане покомплексно ако женките се поблиску до периодите на овулација и се разликуваат кога суштеството се поврзува со мажјаците кои се сметаат за попочитувани во нивните заедници. Овие видови користат и стенкање за да го забрзаат оргазмот на партнерот.

Затоа, сексот со повеќе звуци може да ја подобри комуникацијата помеѓу оние кои се вклучени во сексот, па дури и директно да влијае на квалитетот на произведените оргазми. Знајте го и менталниот оргазам и научете како да го постигнете.

Исто така види: Запознајте го Балерион, змејот што се појавува во „Куќата на змејот“

Neil Miller

Нил Милер е страстен писател и истражувач кој го посветил својот живот на откривање на најфасцинантните и најнејасните куриозитети од целиот свет. Роден и израснат во Њујорк, ненаситната љубопитност и љубовта кон учењето на Нил го навеле да продолжи да се занимава со пишување и истражување, а оттогаш станал експерт за сите чудни и прекрасни нешта. Со остро око за детали и длабока почит кон историјата, пишувањето на Нил е привлечно и информативно, оживувајќи ги најегзотичните и невообичаени приказни од целиот свет. Без разлика дали истражувајќи во мистериите на природниот свет, истражувајќи ги длабочините на човечката култура или откривајќи ги заборавените тајни на древните цивилизации, пишувањето на Нил сигурно ќе ве остави маѓепсани и гладни за повеќе. Со Најкомплетната страница на куриозитети, Нил создаде единствена ризница на информации, нудејќи им на читателите прозорец во чудниот и прекрасен свет во кој живееме.